Οι Βασικές Επεμβάσεις Για Την Διαχείριση Του Σωματικού Λίπους

Για να κατανοήσουμε πώς οι χειρουργικές επεμβάσεις βοηθούν το υπερβολικό υπέρβαρο άτομο να μειώσει το σωματικό λίπος του, βοηθάει στην κατανόηση της διαδικασίας πέψης που είναι υπεύθυνη για το χειρισμό των τροφίμων που παίρνουμε.

Όταν το φαγητό μασηθεί και καταπιεί, είναι στο δρόμο του μέσω του πεπτικού συστήματος, όπου τα ένζυμα και οι χυμοί του πεπτικού θα το σπάσουν και θα επιτρέψουν στα συστήματά μας να απορροφήσουν τα θρεπτικά συστατικά και τις θερμίδες. Στο στομάχι, που μπορεί να χωρέσει έως και τρεις πίνες υλικού, η διάσπαση συνεχίζεται με τη βοήθεια ισχυρών οξέων.

Από εκεί μετακινείται στο δωδεκαδάκτυλο και η διαδικασία της πέψης επιταχύνεται με την προσθήκη χολικών και παγκρεατικών χυμών. Είναι εδώ, ότι το σώμα μας απορροφά το μεγαλύτερο μέρος του σιδήρου και του ασβεστίου στα τρόφιμα που τρώμε.

Το τελευταίο μέρος του πεπτικού διαδικασία λαμβάνει χώρα στα 20 πόδια του λεπτού εντέρου, της νήστιδας και του ειλεού, όπου ολοκληρώνεται σε θερμίδες και απορρόφηση θρεπτικών συστατικών, και τα τυχόν αχρησιμοποίητα σωματίδια τροφίμων, στη συνέχεια παραπέμπονται στο παχύ έντερο για την αποβολή.

Βασικές Πληροφορίες

Οι διαδικασίες απώλειας βάρους περιλαμβάνουν παράκαμψη ή κατά κάποιο τρόπο παρακάμπτοντας την πλήρη πεπτική διαδικασία. Αυτά κυμαίνονται από την απλή μείωση του ποσού που μπορείτε να φάτε, σε σημαντικές παρακάμψεις στο πεπτικό σύστημα.

Για να πληρούν τις προϋποθέσεις για πολλές από αυτές τις χειρουργικές επεμβάσεις, ένα άτομο πρέπει να ονομάζεται “νοσηρά παχύσαρκοι”, δηλαδή, ζυγίζει τουλάχιστον 100 κιλά. πάνω από το κατάλληλο βάρος για το ύψος και τη γενική δομή του αμαξώματος.

Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που συμβάλλουν στην ενίσχυση της ανδρικής ικανότητας. Για παράδειγμα, μπορεί να οφείλεται σε καρκίνο του προστάτη ή σε άλλους ιατρικούς λόγους.

Για τους άνδρες που έχουν χάσει τη σεξουαλική επιθυμία και την απόδοση για ιατρικούς λόγους, υπάρχουν πολλές διαθέσιμες θεραπείες για αυτούς. Ωστόσο, αυτές οι θεραπείες δεν θα λειτουργήσουν για άτομα που έχουν χάσει τη σεξουαλική επιθυμία και απόδοση για άλλους λόγους, όπως τα χαμηλά επίπεδα τεστοστερόνης. Σε αυτές τις περιπτώσεις, υπάρχει ανάγκη για εναλλακτική θεραπεία με τη χρήση του Titan Gel που μπορεί να βοηθήσει σε θέματα ανδρικής ικανότητας.

Γαστρική Παράκαμψη

Στα μέσα της δεκαετίας του ’60, ο Δρ Edward E. Mason ανακάλυψε ότι οι γυναίκες που είχαν υποστεί μερική αφαίρεση του στομάχου ως αποτέλεσμα πεπτικών ελκών, απέτυχαν να κερδίσουν βάρος μετά. Από αυτή την παρατήρηση, αυξήθηκε η δοκιμαστική χρήση συρραφής κατά μήκος της κορυφής του στομάχου, για να μειωθεί η πραγματική της χωρητικότητα σε περίπου τρεις κουταλιές της σούπας. Το στομάχι γεμίζει γρήγορα και τελικά εκκενώνεται στο κατώτερο τμήμα, ολοκληρώνοντας τη διαδικασία της πέψης με τον κανονικό τρόπο.

Με την πάροδο των ετών, η χειρουργική επέμβαση εξελίχθηκε σε αυτό που είναι τώρα γνωστό ως γαστρική παράκαμψη Roux-en-y. Αντί του διαχωρισμού του στομάχου, χωρίζεται και χωρίζεται από τα υπόλοιπα, με συνδετήρες. Το λεπτό έντερο κόβεται έπειτα σε περίπου 18 “κάτω από το στομάχι, και συνδέεται με το” νέο “, το μικρό στομάχι, τα μικρότερα γεύματα τρώγονται έπειτα και τα αφομοιωμένα τρόφιμα μετακινούνται κατευθείαν στο κάτω μέρος του εντέρου. θεωρείται συνολικά, αυτό θεωρείται ένα από τα ασφαλέστερα, προσφέροντας μακροχρόνια διαχείριση της παχυσαρκίας.

Γαστρίτιδα

Μια διαδικασία που παράγει βασικά τα ίδια αποτελέσματα με τη συρραφή του στομάχου / παράκαμψη, και χαρακτηρίζεται επίσης ως μια “περιοριστική” χειρουργική επέμβαση. Οι πρώτες επεμβάσεις αφορούσαν μια μη εύκαμπτη ζώνη τοποθετημένη γύρω από το άνω μέρος του στομάχου, κάτω από τον οισοφάγο, δημιουργώντας ένα στομάχι σε σχήμα κλεψύδρας, το ανώτερο τμήμα μειωνόταν στην ίδια χωρητικότητα 3-6 ουγκιές.

Καθώς προχωρούσαν οι τεχνολογίες, η ζώνη έγινε πιο ευέλικτη, ενσωματώνοντας ένα φουσκωτό μπαλόνι, το οποίο όταν ενεργοποιήθηκε από μια δεξαμενή τοποθετημένη στην κοιλιακή χώρα, ήταν ικανή να φουσκώνει για να μειώσει το μέγεθος του στόματος ή να αποπληθωριστεί για να το μεγαλώσει. Λαπαροσκοπική χειρουργική σημαίνει μικρότερες ουλές και λιγότερη εισβολή στο πεπτικό σύστημα.

Biliopancreatic Εκτροπή

Ένας συνδυασμός της γαστρικής παράκαμψης και της αναδιάρθρωσης Roux-en-y, που παρακάμπτει ένα σημαντικό τμήμα του λεπτού εντέρου, δημιουργώντας έτσι την πιθανότητα δυσαπορρόφησης. Το στομάχι μειώνεται σε μέγεθος και μια εκτεταμένη αναστόμωση Roux-en-y συνδέεται με το μικρότερο στομάχι και μειώνεται κάτω από το λεπτό έντερο από το κανονικό. Αυτό επιτρέπει στον ασθενή να τρώει μεγαλύτερες ποσότητες, αλλά εξακολουθεί να επιτυγχάνει απώλεια βάρους μέσω δυσαπορρόφησης.

Ο καθηγητής Nicola Scopinaro, Πανεπιστήμιο της Γένοβας της Ιταλίας, ανέπτυξε την τεχνική και πέρυσι δημοσίευσε τα πρώτα μακροπρόθεσμα αποτελέσματα. Έδειξαν κατά μέσο όρο απώλεια υπερβολικού σωματικού βάρους κατά 72%, που διατηρήθηκε επί 18 χρόνια, τα καλύτερα μακροπρόθεσμα αποτελέσματα οποιασδήποτε βαριατρικής χειρουργικής επέμβασης, μέχρι σήμερα.

Οι ασθενείς με BPD χρειάζονται δια βίου παρακολούθηση για την παρακολούθηση της πρόσληψης ασβεστίου και βιταμινών. Τα πλεονεκτήματα της ικανότητας να τρώνε περισσότερο και να χάνουν ακόμα το βάρος τους, αντιμετωπίζονται από τα χαλαρά ή τα άσπρα μυρωδικά κόπρανα, τα επίπεδα, τα στοματικά έλκη και τον πιθανό υποσιτισμό των πρωτεϊνών.

Jejuno-Ileal Bypass

Μια από τις πρώτες διαδικασίες απώλειας βάρους για τους υπερβολικά παχύσαρκους, αναπτύχθηκε στη δεκαετία του 1960, μια αυστηρά ελαττωματικά απορροφητική μέθοδος για τη μείωση του βάρους και την αποτροπή του κέρδους. Η ενδομητριακή παράκαμψη μειώνει την κατώτερη πεπτική οδό σε ένα απλό 18 “λεπτό έντερο, από τα φυσικά 20 πόδια, μια κρίσιμη διαφορά όταν έγινε η απορρόφηση των θερμίδων και των θρεπτικών ουσιών.

Στην μέθοδο από άκρο σε άκρο, το ανώτερο έντερο αποκόπηκε κάτω από το στομάχι και επανασυνδέθηκε με το λεπτό έντερο πολύ χαμηλότερα, το οποίο είχε επίσης αποκοπεί, με αποτέλεσμα να «κόβει» το μεγαλύτερο μέρος του εντέρου.

Η κακή απορρόφηση των υδατανθράκων, των πρωτεϊνών, των λιπιδίων, των ορυκτών και των βιταμινών οδήγησε μια παραλλαγή, η παράκαμψη από άκρο σε πλάγιο, η οποία έλαβε το άκρο του ανώτερου τμήματος και την έδεσε στην πλευρά του κατώτερου τμήματος, χωρίς να κόβει το σημείο εκείνο. εντέρου, είχε ως αποτέλεσμα μεγαλύτερη απορρόφηση των βασικών θρεπτικών συστατικών, αλλά και την απώλεια βάρους και την αύξηση του σωματικού βάρους μετά την εγχείρηση.

Ως αποτέλεσμα της παράκαμψης, λιπαρά οξέα απορρίπτονται στο παχύ έντερο, προκαλώντας ερεθισμό που προκαλεί το νερό και τους ηλεκτρολύτες να πλημμυρίζουν το έντερο, καταλήγοντας σε χρόνια διάρροια. Η συγκέντρωση χολικού αλατιού που απαιτείται για τη διατήρηση της χοληστερόλης στο διάλυμα μειώνεται με απορρόφηση και απώλεια μέσω σκαμνιού.

Κατά συνέπεια, η συγκέντρωση της χοληστερόλης στη χοληδόχο κύστη αυξάνεται, αυξάνοντας τον κίνδυνο πέτρες. Οι πολλαπλές απώλειες βιταμινών αποτελούν μείζονα ανησυχία και μπορεί να οδηγήσουν σε λέπτυνση των οστών, πόνο και κατάγματα. Περίπου το ένα τρίτο των ασθενών αντιμετωπίζουν μια προσαρμογή στο μέγεθος και το πάχος του εναπομείναντος ενεργού λεπτού εντέρου, γεγονός που αυξάνει την απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών και εξισορροπεί την απώλεια βάρους.

Ωστόσο, μακροπρόθεσμα, όλοι οι ασθενείς που υποβάλλονται σε αυτήν την παράκαμψη είναι ευαίσθητοι στην κίρρωση του ήπατος. Στις αρχές της δεκαετίας του 1980, μία μελέτη έδειξε ότι περίπου το 20% των ατόμων που είχαν υποβληθεί σε JIB, χρειάστηκε να μετατραπούν σε άλλη εναλλακτική παράκαμψη.

Η Διαδικασία Έχει Εγκαταλειφθεί Καθώς Έχει Πολλούς Παράγοντες Κινδύνου

Ενώ οι χειρουργικές μέθοδοι μείωσης του βάρους είναι πολύτιμες για τα παθολογικά παχύσαρκα, δεν είναι χωρίς κινδύνους. Οι ασθενείς μπορεί να χρειάζονται περισσότερη ανάπαυση στο κρεβάτι μετά τη χειρουργική επέμβαση, με αποτέλεσμα αυξημένες πιθανότητες θρόμβων αίματος.

Ο πόνος μπορεί επίσης να προκαλέσει μειωμένο βάθος της αναπνοής και επιπλοκές όπως η πνευμονία. Πριν υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση μείωσης λίπους / βάρους, ένα σοβαρά υπέρβαρο άτομο πρέπει να κατανοήσει πλήρως τα οφέλη και τους κινδύνους και πρέπει να δεσμευτεί για τη μελλοντική υγεία του.

Έχοντας ένα μικρότερο στομάχι δεν πρόκειται να σταματήσει τον χρόνιο σακχαρώδη ζάχαρη, από τη «βόσκηση» σε γλυκά με υψηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες. Ούτε μια σταθερή παροχή ποπ, συμπυκνωμένων γλυκών χυμών και κρέμα γάλακτος, μειώνουν την πρόσληψη θερμίδων. Με κάποιες χειρουργικές επεμβάσεις παράκαμψης, ορισμένα τρόφιμα μπορούν να επιδεινώσουν παρενέργειες που δεν χρειάζεται να είναι τόσο σοβαρές, αν τηρούνται οι συνήθειες διατροφής.

Η χειρουργική επέμβαση μπορεί να είναι μια «συντόμευση» για την απώλεια βάρους, αλλά μπορεί επίσης να μειώσει την απόλαυση της ζωής σας, αν δεν μπορείτε να τηρήσετε τα σχήματα που ακολουθούν.

Δημοσιεύτηκε στο