Πότε Είναι Κατάλληλη Στιγμή Να Δυσκολέψει Ένα Πρόγραμμα Fitness;

Ακόμη και η ελαφριά άσκηση είναι καλή για εσάς, οπότε μην αποθαρρύνεστε!

Το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να θυμάστε σχετικά με την άσκηση είναι ότι θα πρέπει πρώτα να επιλέξετε κάτι που σας αρέσει να κάνετε και να ανησυχείτε για το εάν είναι η καλύτερη άσκηση για εσάς αργότερα.

Ελαφριά άσκηση

Το μεγαλύτερο λάθος που κάνουν οι περισσότεροι όταν ξεκινούν μια ρουτίνα άσκησης είναι η επιλογή της άσκησης. Οι περισσότεροι άνθρωποι ξεκινούν ενθουσιασμένοι και επιλέγουν μια πολύ δύσκολη ρουτίνα άσκησης για να ξεκινήσουν. Τείνουν επίσης να επιλέγουν τον τύπο άσκησης που τους προτείνεται, αντί για αυτόν που τους αρέσει.

Το αποτέλεσμα αυτής της προσέγγισης είναι ότι οι αθλούμενοι χάνουν την ορμή τους, αρχίζουν να μισούν τη ρουτίνα άσκησής τύπου Fitness και τελικά τα παρατάνε εντελώς.

Το Λίγο Είναι Καλύτερο Από Το Τίποτα

Είναι αδύνατο να τονιστεί το πόσο σημαντικό είναι να αποφύγετε να το κάνετε αυτό. Μια ρουτίνα άσκησης που απολαμβάνετε να κάνετε και να ολοκληρώνετε είναι πολύτιμη από την αρχή. Λίγη άσκηση μπορεί να κάνει τη διαφορά στην υγεία και τη φυσική σας κατάσταση, αμέτρητες μελέτες έχουν δείξει ότι οι άνθρωποι που περπατούν μόνο μία ώρα την εβδομάδα έχουν καλύτερη υγεία από εκείνους που δεν ασκούνται καθόλου.

Να θυμάστε ότι όταν επιταχύνετε τη ρουτίνα, ο εγκέφαλός σας θα μάθει φυσικά να προσαρμόζεται σε αυτήν. Προσπαθήστε λοιπόν να το επιταχύνετε λίγο τη φορά για να αποφύγετε την υπερένταση.

Ας υποθέσουμε ότι απολαμβάνετε το ποδήλατο και κάνετε βόλτες σε μικρή απόσταση κάθε απόγευμα, μόλις το συνηθίσετε, θα διαπιστώσετε ότι μπορείτε να κάνετε ποδήλατο περαιτέρω, πιο γρήγορα και για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Σε εκείνο το σημείο, το καλύτερο σχέδιο είναι να επεκτείνετε τη ρουτίνα σας για να συμπεριλάβετε τις μεγαλύτερες ικανότητές σας, διατηρώντας μια πρόκληση όταν κάνετε ποδήλατο.

Η Ώρα Για Ανέβασμα Του Πήχη

Εάν νιώθετε ότι είστε έμπειροι σε ένα πρόγραμμα άσκησης, τότε ήρθε η ώρα να αρχίσετε να αναπτύσσεστε και να προσθέτετε πιο απαιτητικές ασκήσεις. Αν, για παράδειγμα, περπατάτε μια συγκεκριμένη απόσταση τρεις φορές την εβδομάδα, στοχεύστε να την περπατάτε τέσσερις ή ακόμα και πέντε φορές την εβδομάδα ή ίσως να αυξήσετε την απόσταση που περπατάτε για να διατηρήσετε την πρόκληση.

Προσπαθήστε επίσης να διαφοροποιήσετε την άσκησή σας, αυτό θα σας βοηθήσει να αποφύγετε την πλήξη. Αν βαριέσαι να κάνεις την άσκησή σου, τότε θα αρχίσεις να την αρρωσταίνεις. Ζωντανέψτε το λοιπόν κάνοντας διαφορετικές ασκήσεις.

Μια ρουτίνα άσκησης που εκπαιδεύει όλο το σώμα σας είναι προφανώς καλή, οπότε ίσως θα πρέπει να εξετάσετε το ενδεχόμενο να γίνετε μέλος σε ένα τοπικό γυμναστήριο ή ίσως να αγοράσετε μια μηχανή γυμναστικής σώματος για το σπίτι σας. Κάνοντας μια συνολική προπόνηση σώματος ολόκληρο το σώμα σας θα αισθάνεται και θα δείχνει καλύτερα.

Δεν Κάνετε Πρωταθλητισμό

Μην επιτρέπετε στον εαυτό σας να αποθαρρύνεται. Δεν θα έχετε πάντα διάθεση για άσκηση. Εάν δεν έχετε όρεξη για άσκηση, τότε απλώς πάρτε αυτή τη μέρα άδεια. Δεν είναι κακό να παραλείπετε την άσκηση μιας ημέρας εδώ και εκεί, στην πραγματικότητα μπορεί να σας βοηθήσει να αποτρέψετε την καύση. Απλώς προσπαθήστε να διασφαλίσετε ότι η ημέρα της άδειας δεν θα γίνει μόνιμο διάλειμμα.

Ακόμα κι αν καταλήξετε να μην ασκείστε για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα ώστε να ξεφύγετε από τη ρουτίνα σας, δεν είναι λόγος να τα παρατήσετε. Απλώς ξεκινήστε ξανά την άσκηση – ανεξάρτητα από το πόσο πολύ ή πόσο λίγη άσκηση κάνετε, πάντα θα σας ωφελήσει.

Είτε θέλετε να συνεχίσετε ή να αλλάξετε την τρέχουσα ρουτίνα άσκησής σας, είτε μόλις αρχίζετε να ασκείστε ξανά, καλή τύχη!

Δημοσιεύτηκε στο